2021-12-02 08:51:11• hírek • Közlemény

A kaplonyi jó gyerekek figyelmébe!

A felvétel a tavalyi alkalmon készült
A felvétel a tavalyi alkalmon készült

Nagy horderejű, és igen komoly felszólítást kaptak Kaplony község polgármesterei. A lappok földjéről, az Északi-sark közeléből jött a visszautasíthatatlan felhívás. Fogniuk kell a cókmókjukat, és vasárnap délben hintóra pattanniuk – Bákai Zoltán kaplonyi lakosnak köszönhetően szerencsére igen szép fogatra. Úgy kell nekivágniuk a falu utcáinak. Ahol jó gyereket látnak, annak bizony édességet, szaloncukrot kell adniuk.

Persze Mikulás apó, Miklós püspök úr lappföldi tanítványa, barátja majd vasárnap este is ellátogat a jó gyerekekhez. A kaplonyi polgármesterek mindössze csak előszelei a kedves idős úrnak. Sőt, még az is meglehet, hogy egyikőjük Krampusz öltözetét fogja hordani… Csak azért, hogy a csínytevésre esetleg hajlamos lurkókat jól megijessze.

A lényeg azonban ez: a fentiek okán kihirdettetik, hogy idén is lesz hintós Mikulás Kaplonyban, mégpedig vasárnap déltől hozzávetőleg 4 óráig minden jó (vagy kevésbé jó) kaplonyi gyerek az utca felőli ablak közelében tartózkodjon, és amennyiben száncsengést hall (vagy „hohózást”), akkor fáradjon ki az utcára (persze jó meleg kabátban), kis figyelmességet kap, mintegy előhangját az esti Mikulásnak.

Kéretik, hogy mindennek a hírét Ön is adja tovább!

A kezdeményezés során a szervezők igyekszenek minden egészségügyi szabályt betartani. Kérik, hogy a gyerekek ne csoportosuljanak, a Mikulás követei minden porta előtt elhaladnak, mindössze csak inteni kell nekik. Ők kesztyűt hordanak, illetve maszkot is, kérik, hogy a gyerekek, illetve a kisebbek mellett lévő szülők hasonlóan öltözködjenek, azaz viseljenek maszkot, valamint kesztyűt. Óvjuk meg egymás egészségét!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: